Vanaf 26 januari was in het Flower Art Museum de expositie te zien: ‘Bomen in Beeld’. Verschillende kunstenaars brachten op verschillende manieren de schoonheid en kracht van bomen tot uitdrukking. De expositie duurde tot 5 april, maar vanwege corona werd het verlengd tot september 2020

Bomen zijn niet alleen de ‘longen van de aarde’, ze staan ook voor rust, tijdloosheid en bezitten een grote esthetische waarde. Bomen staan symbool voor kracht en wijsheid, maar ook voor mysterie, kwetsbaarheid en verbinding. Elk seizoen bieden ze een andere, boeiende aanblik. Daarmee zijn bomen niet alleen een bron van leven, maar ook een eindeloze inspiratiebron voor de verbeelding van de mens. 

 

In de tentoonstelling ‘Bomen in Beeld’ zetten kunstenaars de boom op een voetstuk. Van driedimensionale bomen van draad tot indrukwekkende installaties van vilt en leem, en van sfeervolle fotografie tot een echte boom om in weg te dromen. Aan deze tentoonstelling werd deelgenomen door Iris Hartman, Gerard Heijmen, Zsuzsanna Györgyövics, Jacqueline van Kester, Edward Otten, Anna J. van Stuijvenberg en Anne-Riet Vugts. 

 

Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl