OVER MIJ

ANNE-RIET VUGTS 
Sogetsu Ikebana kunstenaar en leraar

In september 1995 ben ik begonnen met het nemen van ikebanalessen. In oktober 2003 ben ik erkend als leraar 4Yonkyu Shihan en inmiddels heb ik mijn 1ste graad leraren diploma ‘Somu’ behaald. Ik sta geregistreerd als Sogetsu ikebana leraar bij de Sogetsu Teachers Association in Japan.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik lessen gevolgd  bij Sogetsu leraren: Henriëtte Schalk-van Bragt, Els Goos, Marja Vervoort-Biemond en Jeannine Vanhee. Met regelmaat heb ik lessen, workshops en seminars gevolgd bij Japanse Master Instructors o.a.: bij Mr. Tetsunori Kawana en Mrs. Eikou Sumura. Tevens heb ik diverse malen de gelegenheid gekregen om lessen te volgen en aan projecten mee te werken van Iemoto Akane Teshigahara.

 

Sinds februari 2010 ben ik Branch director van de Sogetsu Branch Nederland. www.sogetsubranchnederland.nl

 

Vanaf 2004 geef ik in mijn ikebana studio YOTEI les volgens de richtlijnen van Sogetsu Headquarters Japan. Zowel beginnende ikebanisten als Sogetsu ikebana leraren in opleiding behoren tot mijn studenten.

 

Naast het lesgeven probeer ik Sogetsu ikebana naar de buitenwereld uit te dragen en Ikebana bij een breder publiek bekend te maken. Ik doe dit door het geven van demonstraties en workshops en door deel te nemen aan exposities in binnen- en buitenland.

 

CONTACT:

 avugts@luyten.nl

650 favicon

ikebana studio

YOTEI

© 2022, ikebana studio YOTEI

volg mij op social media