SOGETSU IKEBANA

SOGETSU IKEBANA

Ikebana is een Japanse bloemschik-kunst en wordt omschreven als een wereld vol schoonheid en verfijning. Het is een levendige kunstvorm die zowel klassieke als moderne uitvoeringen kent. Ikebana komt van oorsprong uit Japan en kent een eeuwenoude traditie.

 

Het materiaal dat wordt gebruikt komt voornamelijk uit de natuur, welke een grote inspiratiebron is voor ikebana-schikkingen.

 

Schikkingen zijn asymmetrisch opgebouwd, lege ruimtes zijn essentieel en zijn een onderdeel van een schikking. Er wordt gestreefd naar harmonie tussen materialen. De vaas of de schaal die gebruikt wordt moet een eenheid vormen met de ruimte waarin de schikking staat.

 

Deze principes zijn door de eeuwen heen altijd van kracht geweest. Tot op de dag van vandaag laten mensen zich nog steeds inspireren door het lijnenspel van een simpele tak, een enkele bloem. Ikebana is een boeiende mogelijkheid tot zelfexpressie.

 

Iemoto Sofu Teshigahara heeft in 1927 met de kennis van deze klassieke ikebana-discipline de Sogetsuschool opgericht om aan de behoefte te voldoen om ruimtelijke kunst in Ikebana vorm te geven.

 

In Sogetsu ikebana kun je in de breedste zin je creativiteit uitleven. Met de kennis van de basisregels, welke door de school in Japan zijn opgesteld, geeft deze ikebana-discipline een goede mogelijkheid om met materialen uit de natuur en onconventionele materialen een schikking of object te creëren.

 

Website van Japanse Sogetsu ikebana: https://www.sogetsu.or.jp

 

CONTACT:

 avugts@luyten.nl

650 favicon

ikebana studio

YOTEI

© 2021, ikebana studio YOTEI

volg mij op social media